Monday, October 26, 2009

ДОЛИНАТА на КАДИНА РЕКА / KADINA RIVER VALLEY

.
.
.
Есен во долината / Fall in the valleyПатник / VoyagerКАДИНА река / River KADINAКАДИНА река / River KADINAРиболов на КАДИНА река / Fishing at river KADINA
Пастрмка од КАДИНА река / Trout from river KADINA

2 comments:

  1. Браво пријателе! Секоја чест, одлични слики. Одамна се спремам да одам на Кадина Река, само се двоумам дали во пролет или во некое друго годишно време да одам. Само те молам кажи ми дали е ова горното течение на Кадина Река (кај Алдинци) или долното блиску до утоката во Вардар (после Зелениково). Ме занима, за да знам како да одам. Дали со воз или со кола од кај Патишка Река или Зелениково.

    ReplyDelete
  2. Марио, Сликиве се од горното течение на Кадина, над Алдинци, после планинарскиот дом Караџица. Конкретно ова е делот на Кадина под карпата викана ЖАБА. Со кола се оди преку Количани, Патишка река е далеку. До пл. дом Караџица можеш да стигнеш само со стара кола која има повисоко подвозје, или се разбира џип, во никој случај со понова кола. Може се разбира и пеш од Количано до Караџица.
    Поздрав.

    ReplyDelete