Tuesday, October 13, 2009

ЕСЕН НА ЈАКУПИЦА / JAKUPITSA FALL

.
.
Серијалот на фотографии е снимен во првата половина на Октомври 2009.

Some photos taken in the first half of October 2009.Пред изгрејсонце / Before the sunriseПланинарски дом ЧЕПЛЕС, рано наутро / Mountain hut CHEPLES, early morning
Низ папратите на ЈАКУПИЦА / Among the fern on JAKUPITSAСело ПАПРАДИШТЕ / village PAPRADISHTE


Поглед на БЕГОВИ ВИРОВИ / View towards BEGOVI VIROVI


Поглед на ЧЕПЛЕС и СОЛУНСКА ГЛАВА / View towards CHEPLES and SALONIKA'S HEAD

Месност БАБИНА РУПА / At the BABINA RUPA


Месност БАБИНА РУПА / At BABINA RUPA


Крајолик на ЈАКУПИЦА / Landscape JAKUPITSA
Длабоко во шумите на ЈАКУПИЦА / Deep forests of JAKUPITSA

Букова шума на ЈАКУПИЦА / Beech forest on JAKUPITSA


1 comment: