Wednesday, September 30, 2009

МОТИВИ ОД МАКЕДОНИЈА / MACEDONIAN ETHNO MOTIFS


Мал дел од серијалот на фотографии кои ги овековечуваат мотивите од Македонија. На фотографиите се рачно изработени волнени ткаенини, стари околу стотина години
.

Here are some photos from a collection that preserves the Macedonian ethno motifs. These are hand made wool rugs, and they are more then 100 years old.